Banketbakkerij Stevers

Al sinds 1952 trekt iedere ochtend de geur van vers banket door de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Terwijl de stad ontwaakt, klinkt het belletje van de oven en vullen we onze vitrines met de lekkerste taarten, gebak, koeken, chocolade en meer. Vanaf de bron zorgen we voor zuivere en natuurlijke smaken, op basis van traditioneel recept. Dagelijks vers en handgemaakt, met eerlijke ingrediënten van leveranciers rondom Alphen aan den Rijn.

Samen met ons team van professionele banketbakkers maken we banketspecialiteiten voor de ambachtelijke omlijsting van bijzondere gelegenheden. Heeft u iets te vieren of is het de hoogste tijd voor een verwenmoment? We zetten onze handen in het deeg voor heerlijk banket waar u tot de laatste kruimel van geniet.

Ard & Suzan van den Berg

Traditionele recepturen, natuurzuivere ingrediënten

Op elk onderdeel van het bakproces streven we eigenzinnige perfectie na, maar houden we vast aan pure, traditionele recepturen. Zo maken we het biscuitbeslag voor onze taarten en gebakjes volgens hele strikte richtlijnen. Eieren, suiker, bloem: alle ingrediënten op ons werkblad zijn authentiek en met zorg geselecteerd. De suikerstroop waarmee we de cake besprenkelen, bereiden we zelf met authentieke likeuren van A. V. Wees Distilleerderij De Ooievaar. Daarnaast voegen we nog slagroom en aardbeienmousse uit eigen banketbakkerij toe. Kortom: bij Stevers is het écht steevast vers.

Geschiedenis

Sinds 1952 is Banketbakkerij Stevers een begrip in Alphen aan den Rijn en omstreken. Ook daarvoor was op de locatie aan de Julianastraat een banketbakkerij gevestigd. Gedurende meer dan 100 jaar zijn op deze plek ontelbaar veel heerlijke recepten en bijzondere smaken ontstaan. Die passie voor ambacht en liefde voor banket zetten wij sinds 2008 met heel veel plezier voort.

Sinds de overname is er in de bakkerij veel geautomatiseerd en klanten plaatsen bestellingen in de webshop. Maar nog belangrijker: na al die jaren vertrouwt men nog steeds op de service en kwaliteit van Banketbakkerij Stevers.

Lid van het gilde

Al geruime tijd is Banketbakkerij Stevers trots lid van Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers. Binnen Patisserie College zijn we met ruim 100 zelfstandige banketbakkers uit het hele land verenigd. Als lid van het Gilde leggen we de lat hoog: zo is het gebruik van natuurlijke ingrediënten een strenge voorwaarde. Dat zorgt ervoor dat u in deze tijd van wijdverbreide kunstmatige kleur-, geur- en smaakversterking, verschil proeft in de lekkerste taarten en gebaksspecialiteiten.

Als banketbakker van Patisserie College werken we uitsluitend met de beste dagverse grondstoffen van het land. Samen met de overige Patisserie College banketbakkers bedenken we continu nieuwe producten om je vingers bij af te likken.